Cigarettafüggőség, Nikotinfüggőség tünetei és kezelése


A legnagyobb veszélyben a fiatal dohányosok vannak, ők ugyanis különösen hajlamosak a mentolos dohánytermékeket választani, ezért cigarettafüggőség eséllyel is válnak függővé.

a dohányzás hatékony abbahagyása leszokni a dohányzásról, ami felmerül a testben

A borsmentában található hűsítő hatású ágens, a mentol szinte minden, a kereskedelemben kapható dohánytermékben megtalálható, eltérő mértékben. Eddig azonban csak nagyon keveset tudtunk a mentol cigarettafüggőség gyakorolt gyógyszertani hatásairól és a függőség kialakulásához cigarettafüggőség kapcsolatáról.

cigarettafüggőség

A kutatók vizsgálatai szerint a mentol blokkolja azokat a cigarettafüggőség receptorokat, amelyek irritációérzést hozhatnának létre a légzőrendszerben. Állatkísérletekből kiderült, hogy a köhögési inger szinte cigarettafüggőség eltűnik, ha a dohányt és a mentol cigarettafüggőség lélegzik be a kísérleti egerek.

a dohányzás kódolása Petrozavodszkban leszokni a dohányzásról, és megbetegedni

Az Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hatóság FDA azonban most felülvizsgálja a mentol egészségre gyakorolt hatásait, és kész betiltani ezt az adalékot is, ha valóban cigarettafüggőség bizonyul.

A szenvedélybetegség — másként addikció vagy kóros szenvedély — hátrányos helyzetbe cigarettafüggőség az érintett személyt és környezetét is, mivel kényszeres viselkedési mintákból cigarettafüggőség, melyekben a viselkedés irányítása, abbahagyása sikertelen.

miért hagytam abba a dohányzást

Pszichológiai értelemben véve a kóros szenvedély azt jelenti, hogy egy a hétköznapokban elterjedt és normálisnak vagy csak enyhén deviánsnak látszó viselkedésmód cigarettafüggőség elszabadul, dominánssá válik.