Dohányzásellenes forgatókönyv, Dohányzásellenes forgatókönyv


kilégzéskor hagyja abba a füstölést

dohányzásellenes forgatókönyv Például nem a jogszabály alkotói, hanem az iskolaszék dönthetné el, hogy lehet-e dohányozni a tanintézményben — írja a FigyelőNet. Januártól érvénybe léphet a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása, amely több ponton engedményt tesz a dohányosok dohányzásellenes forgatókönyv. Az eredeti elképzelések teljesen füstmentessé tették volna az oktatási intézményeket, de a tervezett módosítások enyhítenék a szigort: az iskolaszékekre bíznák, beszüntetik-e a dohányzást az általuk felügyelt intézményben.

vágy a dohányzásra kudarc után

További enyhítést is tatalmaz a módosító javaslat: az egészségügyi intézményekben sem tiltanák meg teljesen a dohányzást. Kökény Mihány népegészségügyi kormánymegbízott a FigyelőNetnek azt mondta, egy börtönkórházban vagy pszichiátriai intézetben nem tehetik meg, hogy teljesen beszüntetik a füstölést.

Jobban akarok lenni, ha abbahagyom a dohányzást Le tudok lépni a dohányzási tippekről

Az egészségügyi intézményekben, például kórházakban, háziorvosi és szakrendelőkben viszont tilos lesz a dohányzás ott, ahol van betegforgalom, vagy 6 éven aluli gyermekekkel foglalkoznak.

Kökény azt is elmondta, hogy a tervezet szerint egy munkahelyen is betilthatják a cigarettázást, amennyiben a vezetőség nemdohányzónak minősíti az intézményt.

A dohányzás okozta... - Dr. Patonay Lajos

Nemcsak enyhülne, de szigorodna is a nemdohányzók védelméről szóló törvény: a népegészségügyi kormánymegbízott a módosítás erősségeként emelte ki, hogy két-háromszorosára növelnék a bírságot. Így ha valaki tiltott helyen füstölög, akkor ezer, intézményi felelős esetében akár ezer dohányzásellenes forgatókönyv bírság dohányzásellenes forgatókönyv is főhet a feje.