Dohányzásellenes műhely. Kapcsolódó cikkek:


dohányzásellenes műhely a dohányzás veszélyei

A tavalyi sikeren felbuzdulva az EVP idén is meghirdette a négy héten dohányzásellenes műhely tartó versenyt. A középiskolások a Facebookon folytattak kampányt, amelyhez több mint ezer lájkoló és megosztó csatlakozott. Az általános iskolások pedig plakátokat készítettek a legkülönfélébb technikákkal illetve stílusban lehetett volna esszével, filmmel és egyéb alkotással is nevezni, de mindenki a figyelemfelkeltésnek ezt a formáját választotta.

dohányzásellenes műhely

A beadott pályamunkák között akadt képregény is, a nyertes alkotáshoz pedig valódi cigarettacsikkeket, cigisdobozokat, faleveleket és terméseket is felhasználtak a diákok. Az általános iskolások győztes alkotása: Kertvárosi Katolikus Iskola 7.

dohányzásellenes műhely

De ennél is fontosabb, hogy ne szokjanak rá dohányzásellenes műhely dohányzásra az emberek — válaszolta meg a kérdést az intézményvezető. A versenyben résztvevő öt középiskolai osztály feladata az volt, hogy minél aktívabbak legyenek, és minél több embert vonjanak be a kampányba, vagyis: minél több emberhez juttassanak el minél több és minél színvonalasabb dohányzásellenes tartalmat.

dohányzásellenes műhely

A kampányban résztvevő osztályok színvonalasabbnál színvonalasabb plakátot, rajzot, fotót, filmet, szöveges üzenetet osztottak meg a közösségi oldalon, aminek meg is lett az eredménye: a tavalyi hétszázhoz képest idén összesen követőre találtak oldalaikon.

A pályázó osztályok munkáját egy négyfős, független zsűri bírálta el — az elbírálásban döntő fontosságú volt az alkotások újszerűsége, a fiatalok kreativitása, a kivitelezés színvonala, valamint a csapatmunka.

Dohányzást szabályozó táblák

A Facebookon folyó versenyben emellett kiemelt jelentőséggel bírt az oldal dohányzásellenes műhely száma; az osztály aktivitása milyen tartalmakat, milyen gyakorisággal osztanak meg az oldalon ; valamint a megosztások száma egy-egy tartalmat hányszor osztanak meg. A kampány két kategóriájának nyertese az EVP és az dohányzásellenes műhely jóvoltából háromnapos kiránduláson vehet részt Mártélyon. dohányzásellenes műhely

dohányzásellenes műhely hogyan hagyta abba a dohányzást másokon

A kampánytól azt várták a szervezők, hogy a fiatalok körében népszerű internetes közösségi oldalakat sikerül a dohányzás elleni küzdelem szolgálatába állítani, és a fiatalok saját maguk által megfogalmazott dohányzásellenes üzeneteket lényegesen hitelesebbnek értékelik, így nagyobb hatásfokon, még több fiatalhoz jutnak el.