Tramazolin orrspray, Navigációs menü


Kérjük, mielőtt a gyógyszert alkalmazná, gondosan olvassa el a tájékoztatót, amely az összes szükséges információt tartalmazza a gyógyszerről.

Inhaláló illóolajokkal orrdugulás ellen!

Ha kérdése volna, vagy nem biztos valamiben, kérdezze meg kezelőorvosát. Ez a gyógyszer kizárólag az Öné, soha ne adja oda olyannak, akinek hasonló tünetei vannak az Önéhez. Őrizze meg allen carr könyv pdf tramazolin orrspray.

Az orrdugulást megszüntető, vény nélkül is kapható orrcseppek és orrspray-k napon túl történő alkalmazása a hozzászokás, az orrcsepp— vagy orrspray-függőség veszélyével, és az orrdugulásos állapot romlásával tramazolin orrspray. Figyelni kell tehát az előírásszerű alkalmazásra! A említett készítmények általában érösszehúzó összetevőt tartalmaznak. Oximetazolin, nafazolin, tramazolin, vagy xilometazolin fordul elő bennük. Noha ezek a hatóanyagok igazoltan hatásosak a náthával járó orrdugulás megszüntetésében, tudni kell, hogy függőséget okozhat.

Többször is elolvashatja. Mit tartalmaz a Rhinospray plus orrspray? A Rhinospray plus orrspray hatóanyaga a tramazolin hidroklorid.

Gyors enyhülés orrdugulásnál

Segédanyagok: Nátrium-hidrogén-karbonát, eukaliptol, kalcium-klorid, benzalkónium-klorid, levomentol, D-kámfor, hipromellóz, magnézium-klorid, magnézium-szulfát, nátrium-hidroxid, nátrium-klorid, citromsav, glicerin, polividon, tisztított víz. Mit kell tudnia Önnek a Tramazolin orrspray plus orrspray készítményről és mikor használja?

A Rhinospray plus orrpermet az orrnyálkahártya duzzanatának mérséklésére szolgál meghűlés és szénanátha esetén. Ezen kívül orrmelléküreg- és középfülgyulladásban az izzadmány kiürülésének elősegítésére is alkalmas. Hatóanyaga a tramazolin hidroklorid, aminek érszűkítő hatása azonnal mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, és ezáltal rövid időn belül, tartósan megszünteti az orrüreg eldugulását.

RHINOSPRAY PLUS 1,265 mg/ml oldatos orrspray

Mikor nem szabad alkalmazni a Rhinospray plus orrsprayt? A készítmény összetevői iránti túlérzékenység, vagy száraz orrnyálkahártya-gyulladás esetén. A Rhinospray plus orrpermet nem alkalmas 6 évesnél tramazolin orrspray gyermekek kezelésére.

Mire kell különösen ügyelni Rhinospray plus orrspray alkalmazásakor?

A központi idegrendszer izgalmi állapotának tünetei a szorongás, nyugtalanság, hallucinációk és görcsrohamok.

Szűk csarnokzugú zöldhályog esetén körültekintően és kizárólag orvosi javaslatra szabad alkalmazni Rhinospray plus orrpermetet. Abban az esetben, ha a készítmény 7 napig tartó alkalmazása sem enyhíti a panaszokat, az orvos tanácsát kell kérni arra vonatkozóan, hogy célszerű-e folytatni a kezelést vagy sem.

Real email address is required to social networks

Az orrnyálkahártya ereit összehúzó készítmények tartós alkalmazása idült gyulladás és emiatt orrdugulás kialakulásához vezethet, és az orrnyálkahártya sorvadását idézheti elő. Ügyelni kell arra, hogy a Rhinospray plus orrspray szembe ne kerüljön.

tramazolin orrspray gerincfájdalom kisugárzása mellkasra

Lehet-e a Rhinospray plus orrsprayt más gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazni? Egyes depresszió kezelésére használt gyógyszerek egyidejű alkalmazása esetén emelkedhet a vérnyomás. Mi a teendő, ha Ön terhes vagy szoptat?

tramazolin orrspray

A készítmény hosszú múltra visszatekintő klinikai alkalmazása során nem észlelték, hogy a terhesség ideje alatt használata káros következményekkel járna. Nem bizonyított, hogy biztonságosan adható-e a szoptatás időszakában. A terhesség és szoptatás ideje alatt tramazolin orrspray orvosi javaslatra alkalmazható.

Vezethet-e Ön járművet vagy kezelhet-e gépeket Rhinospray plus alkalmazása alatt?

Tényleg ennyire veszélyesek az orrsprayk? – Egy hét éve tartó orrsprayfüggőség története

Nincs ismert hatása járművezetői vagy más gépkezelői képességekre. Hogyan használja a Rhinospray plus orrsprayt?

tramazolin orrspray

Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény javasolt adagolása a következő: Szükség szerint, de egy nap maximum 4 alkalommal lehet az orrnyílásokba permetezni az oldatot. Kizárólag a kezelőorvos javaslatára alkalmazható napnál hosszabb időn keresztül. A palack használata előtt minden alkalommal a tramazolin orrspray kell eljárni: 1.

Távolítsa el a védősapkát a palackról. A palack első alkalommal történő használata előtt többször működésbe kell hoznia az tramazolin orrspray, amíg egyenletes permet távozik belőle Ezt követően a palack állandóan használatra kész.

Patika, gyógyszertár, akciós gyógyszer kereső:RHINOSPRAY PLUS ORRSPRAY

Alaposan fújja ki tramazolin orrspray orrát a Rhinospray plus alkalmazása előtt. Illessze a fúvókát az orrnyílásába és tramazolin orrspray palack összenyomásával permetezzen egy adagolt dózist az orrüregbe. Ismételje meg ezt a műveletet a másik orrnyílásban. A permet bejuttatását követően lassan lélegezzen be az orrán keresztül.

Az orrnyálkahártya ereit összehúzó készítmények tartós alkalmazása idült gyulladás és emiatt orrdugulás kialakulásához vezethet, és az orrnyálkahártya sorvadását idézheti elő. Előfordulhat, hogy a készítmény terápiás hatása gyengül és ún. Ügyelni kell arra, hogy az oldat szembe ne kerüljön, mert helyi irritációt okozhat.

A készítmény alkalmazása után helyezze vissza a palackra a védősapkát. Használat után ajánlatos megtisztítatni az adagolószelep fúvókáját. Milyen nemkívánt hatásai lehetnek a Rhinospray plus orrspraynek? A készítmény terápiás hatásának lecsengése után fellépő reaktív vérbőség miatt olykor nagymértékben fokozódhat a nyálkahártya tramazolin orrspray.

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Érzékeny betegeken a Rhinospray plus orrspray alkalmazása után enyhe, múló jellegű, égő érzés jelentkezhet az orrnyálkahártyán. Alkalmazásának ideje alatt bő orrváladékozás, émelygés, szédülés, fejfájás és ízérzés-zavar kialakulásáról is beszámoltak.

Szív-érrendszeri tünetek szívdobogás-érzés, szívfrekvencia-ingadozások.