Dohányzásellenes beszélgetés. Dohányzás munka közben – milyen következményekkel számolhatunk? | decornails.hu


Dohányzás: Hogyan tudnak segíteni a Leszokásvonal munkatársai?

leszokás után is öl a cigaretta leszokni a dohányzásról gyógyszeres kezeléssel

Szerző: leszokasvonal. Sokan azt hiszik, hogy a leszokáshoz csak akaraterő kell, de ha nincs meg az akaraterő, akkor szinte lehetetlen letenni a cigarettát.

Beszélgetés alkoholizmus és dohányzás

Mégis a kutatások azt mutatják, hogy az utóbbiak vannak többen. Megfelelően képzett szakemberek támogatásával a sikeresen leszokók aránya megsokszorozható.

  1. Semmit nem fognak fel ezen szerek egészségre gyakorolt káros hatásairól?
  2. Dohányzás: Hogyan tudnak segíteni a Leszokásvonal munkatársai?
  3. A leszokást azonban segítheti az is, ha a dohányzó kevesebb alkoholt fogyaszt.
  4. Dohányzó terhes nő
  5. Mit tegyek, ha a dohányzás fáj a szívemre

Bizonyára felmerül az dohányzásellenes beszélgetés az a kérdés, hogyan is segíthet bárki is a leszokásban. Az igazság az, hogy senki sem szokhat le a cigarettáról a dohányos helyett. A tanácsadó sem tud mit tenni, ha a dohányos egyáltalán nem akar leszokni.

Motiváció nélkül nem lehet leszokni!

Motiváció nélkül nem lehet leszokni! Hasznos ötletek!

Beszélgetés Feldmár Andrással @Tilos Rádió (2014)

Ezek sokat segítettek abban, hogy végülis már dohányzásellenes beszélgetés hónapja letettem a cigarettát. A leszokáshoz szükség van tehát a dohányos motivációjára is.

Account Options

De a motiváció még nem feltétlenül elegendő. Emellett szükség van ismeretekre, módszerekre, amelyek sokat segíthetnek a leszokásban. Az ismeretek mellett a tanácsadó továbbá megérti, hogy a dohányos a leszokás folyamatában milyen nehézségekkel szembesül, együtt érez vele, a rendszeres beszélgetések során bátorítja, erősíti az elhatározásában.

A dohányzásról leszokást segítő tanácsadó tehát egyrészt ismeri azokat a módszereket és stratégiákat, amelyek már nagyon sok embernek segítettek leszokni a dohányzásról.

Egy slukk bűntudat, mmm!

A tanácsadó segíti kiválasztani azokat a stratégiákat, amelyek leginkább megfelelnek a dohányosnak. A tanácsadás alapelve az, hogy a nemdohányzást is tanulni kell, amiben borjak fáj a dohányzás segítséget nyújthat a leszokáshoz értő tanácsadó.

dohányzásellenes beszélgetés könnyű cigaretta leszokni a dohányzásról

A dohányzásról leszokást segítő tanácsadó olyan információkkal látja el a leszokni kívánót, amelyek segítik azt is mérlegelni, hogy milyen más — esetleg gyógyszeres — segítséget vehet igénybe a sikeres leszokás érdekében. A tanácsadónak fel lehet tenni azokat a kérdéseket, amelyeket eddig nem mert vagy nem tudott kinek feltenni. A tanácsadó teljesen képben volt a problémáimmal kapcsolatban.

A programról

A tanácsadó képletesen kézen fogja a dohányost és végigkíséri a leszokás rögös útján. Képes arra, hogy meghallgassa a felmerülő problémákat, segít abban, hogy ezeket könnyebben megoldja anélkül, hogy rágyújtana. Jó dohányzásellenes beszélgetés az, hogy a leszokást támogató tanácsadó tud segíteni azoknak is, akik nem tudnak személyesen részt venni dohányzásellenes beszélgetés csoportos foglalkozáson.

dohányzásellenes beszélgetés leszokni a dohányzótablettákat olcsón

Régóta tudjuk, hogy a leszokást támogató beszélgetés akkor is hatékony lehet, ha a tanácsadó telefonon érintkezik a leszokókkal. Ilyenkor minden úgy zajlik, mint a személyes segítő foglalkozásokon, a különbség csupán az, hogy mindez telefonon, egyeztetett időpontokban történik.

dohányzásellenes beszélgetés eszköz leszokni a dohányzásról az asztalon

Kinek tud segíteni a Leszokásvonal? Megnyugtató volt, hogy számíthattam a hívására és elmondhattam, hogy már nem dohányzom.

a dohányzás elleni szankciók

A Leszokásvonal térítésmentesen segít a dohányosoknak abban, hogy sikeresen küzdjenek meg a leszokással és visszanyerjék szabadságukat a cigarettával dohányzásellenes beszélgetés. Hívja a Leszokásvonalatvagy regisztráljon a leszokasvonal.

Dohányzás munka közben — milyen következményekkel számolhatunk? Láncdohányos, erős dohányos, kocadohányos, passzív dohányos, társasági dohányos — ők mindannyian érintettek a dohányzás következményeiben.

A dohányzásellenes beszélgetés követően — ha megadja telefonszámát — a leszokásvonal munkatársa napokon belül felveszi a kapcsolatot és segít elindulni a leszokás rögös útján.